Tanulságos történet a hatékony kommunikációról

Brazília egy állami középiskolájában történt a következő eset. 15-17 éves lányok a szünetekben az iskolai mosdóban rúzsozták magukat és minden áldott nap úgymond „megcsókolták” a tükröt, hogy eltávolítsák a felesleget az ajkukról. A takarítónőnek nem kevés munkába telt esténként letakarítani a zsíros foltokat a tükörről. Elkeseredésében az igazgatóhoz fordult, kérte, hogy beszéljen a lányokkal.

Az igazgató összehívta a lányokat a mosdóba, majd hosszas magyarázásba kezdett. Elmondta, mekkora munkát jelent nap mint nap megtisztítani a tükröt azoktól a foltokól, amit ők szórakozásból csinálnak. Kérte őket, hogy ne tegyék. Hiába volt a hosszú beszéd, a foltok másnap ugyanúgy ott éktelenkedtek a tükrön.

Később megint összehívta a lányokat a mosdóba, de ezúttal a takarítót is oda kérette. Megkérte a takarítónőt, hogy mutassa meg a lányoknak, milyen kemény munkát jelent letisztítani a foltokat. A takarítónő megfogta a rongyot, megnedvesítette a WC kagylóban, majd elkezdte sikálni vele a tükröt.

Soha többé nem voltak rúzsfoltok a tükrön.

A blog összes korábbi bejegyzését

itt találod