Khaled Hosseini: 

Papírsárkányok

Felejthetetlen és megható történet egy nem mindennapi barátságról.

Érzelmi mélységek és magasságok egy távoli kultúra tükrében. Valós történelmi háttérbe helyezett „akár igaz is lehetne” mese. Bár nagyon amerikaira sikeredett, és sok benne a klisé, én úgy gondolom, olyan mélyreható dráma, amelyet talán mindenkinek el kellene olvasni mai felszínes világunkban.

Valérie Perrin: 

Másodvirágzás

„VANNAK TÖRTÉNETEK, AMIK NEM TUDNAK BÉKÉBEN NYUGODNI. DE SEGÍTENEK ÉLNI.”

olvasható Valérie Perrin Másodvirágzás című regényének címlapján, s a francia írónő egycsapásra világhírűvé vált műve szó szerint teljesíti ezt az ígéretet.

Klikk a kép alatti könyvcímre, és részletes kedvcsinálót olvashatsz spoilerezés nélkül!

Yuval Noah Harari

Homo Sapiens

Homo Deus

21 lecke a 21. századra

Harari három könyvéből minden fontosat megtudhatsz a homo sapiens múltjáról, hogyan jutott oda, ahol most tart és milyen lehetséges forgatókönyvek várnak rá a jövőben.

Johann Hari: 

Elveszett kapcsolatok

Érdekfeszítő és hiteles olvasmány a depresszió témájáról.

Sir Ken Robinson: 

Elemedben vagy?

Útmutató annak felfedezéséhez, amire születtél. Soha nem késő.

Linn Skäber:

A szívem egy bezárt bódé

Szokatlan, megható és szívbe markoló történetek kamaszok szájából. Mindez empatikus feldolgozásban, páratlan stílusban és káprázatos illusztrációkkal. Kötelező olvasmány, ha kamasz vagy, de még annál is kötelezőbb, ha kamasz gyerekkel van dolgod.

Linn Skäber:

Ma négykézláb akarok járni

Szokatlan, megdöbbentő és szívbe markoló történetek érett felnőttek szájából. Mindez empatikus feldolgozásban, páratlan stílusban és káprázatos illusztrációkkal. Kötelező olvasmány, ha hosszú ideje párkapcsolatban élsz, vagy párkapcsolatot szeretnél, és ha szeretsz a való élet mélységeiről olvasni, szemtelen őszinteséggel, irodalmi köntösben tálalva.

Linn Skäber:

A szél most a legigazabb

Szokatlan, megdöbbentő és szívbe markoló történetek idős emberek szájából. Mindez empatikus feldolgozásban, páratlan stílusban és káprázatos illusztrációkkal. Kötelező olvasmány, ha foglalkoztat az öregedés gondolata, vagy ha szeretsz az élet mélységeiről olvasni szívszaggató és kedélyborzoló őszinteséggel tálalva.